Fotoreportage 36e Wereldhavendagen

Nieuws Rotterdam Fotoreportage 36e Wereldhavendagen
thumbnail

Rotterdam - Dit weekend heeft in Rotterdam de 36e editie plaatsgevonden van de Wereldhavendagen. Het evenement dat jaarlijks bijna een half miljoen mensen naar de Havenstad trekt is ook dit jaar weer goed bezocht.

Rondom de Erasmusbrug in Rotterdam was van alles te beleven. Op het water vonden spectaculaire demonstraties plaats van diverse diensten. De anti-piraterij demonstratie van de Koninklijke Marine is elk jaar een van de hoogtepunten. Ook de krijgsmachtonderdelen op andere plaatsen doen het altijd goed, zoals bijvoorbeeld de schietbaan of het mariniersdorp.

Voor de kinderen is er ook altijd veel te beleven en te doen. Op het plein achter Hotel New York op de Wilhelminapier waren diverse activiteiten uitgezet zoals bijvoorbeeld brandjes blussen, trossen werpen, zelf een stukje varen in een groot bad, of zelf bootjes besturen in een bak met water in de vorm van de 2e Maasvlakte. Een groot aantal schepen lag afgemeerd langs de kades die gratis bezocht en bekeken konden. Ook hebben de hulpdiensten elk jaar een plein waar diverse demonstraties plaatsvinden en waar je kan kijken hoe de diverse diensten omgaan met calamiteiten. Ondanks dat er af en toe een bui viel dit weekend is het evenement wederom goed bezocht. Alle dagen was het erg druk op de kades. De bezoekersaantallen worden later bekend gemaakt.