Grote brand in schuur

Nieuws Schiedam Grote brand in schuur
thumbnail

Schiedam - In de nacht van woensdag op donderdag woedde een grote, uitslaande brand in een loods aan de Kerkweg in Schiedam. Na het blussen werd op de bovenetage van de loods een hennepkwekerij aangetroffen.

Rond middernacht brak de brand uit in het dak van een vrijstaande loods die naast een woonhuis op de Kerkweg stond. Vanwege de uitslaande vlammen schaalde de brandweer op naar het sein grote brand. Door de rookontwikkeling is het treinverkeer op het nabij gelegen spoor enige tijd gehinderd. Om 2.10 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Bij de brand raakte niemand gewond. De bewoners van het naastgelegen woonhuis, waar de loods bij hoorde, konden kort na de brand terug naar hun woning.

Tijdens het blussen werd duidelijk dat zich op de bovenetage van het pand een hennepkwekerij bevond. Omdat het pand niet veilig te betreden was, is nog niet vast gesteld om hoeveel planten het gaat. De politie start een onderzoek. De eigenaar verklaarde de loods te hebben onderverhuurd. Ook dit wordt meegenomen in het onderzoek.