Auto klem in park na achtervolging

Nieuws Schiedam Auto klem in park na achtervolging
thumbnail

Schiedam - Agenten hebben op aangeven van getuigen een 22-jarige Schiedammer aangehouden nadat deze eerder die avond in een gestolen auto op de vlucht was geslagen voor de politie.

Maandagavond, om ongeveer 22.30 uur, zag een politieagent een auto rijden op de Julianalaan in Vlaardingen. De auto reed zonder licht. De auto parkeerde daar en een andere auto stopte hiernaast. De bestuurder van de eerste auto stapte in bij de bestuurder van de tweede auto en die ging er vervolgens met grote snelheid vandoor.

Er volgde aan achtervolging via de Binnensingel, de Schiedamseweg, de Mr. L.A. Kesperweg, de Schiedamsedijk, de Vlaardingerdijk in Schiedam, de BM van Haarenlaan en via het park naar de Burg. Honnerlage Gretelaan. De achtervolging werd gestaakt omdat er werd gereden met snelheden van 130 km/u en ook reed deze auto zonder verlichting.

Hij werd aangetroffen tegen een hek in het Strickledepark. Kort daarvoor had de auto ook al een stenen bankje kapot gereden. Deze auto, zowel als de auto die in de Julianalaan werd achtergelaten bleken te zijn gestolen.

Kort na het aantreffen van de auto in het Strickledepark werden agenten er door getuigen op gewezen dat één van de verdachten een openstaande woning aan de Nieuwe Haven was binnengerend. Deze 22-jarige Schiedammer werd daar inderdaad aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

De afdeling Opsporing van het district Waterweg van de politie Eenheid Rotterdam, stelt een nader onderzoek in naar de tweede verdachte.