Grote dijkdoorbraak oefening op het water

Nieuws Oostvoorne Grote dijkdoorbraak oefening op het water
thumbnail

Oostvoorne - Tijdens springtij en zuidwesterstorm is de Brielse Maasdam doorbroken en het achterliggende land is volledig overstroomd. Een aantal omwonenden zijn naar hoger gelegen gebied getrokken.

Maar ook deze gebieden worden bedreigd door het nog steeds op komende water. Dit gebied moet zo snel mogelijk worden geëvacueerd. Dit is een van de oefenscenario's waar de reddingsbrigades Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Ouddorp, Rockanje, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, en Vlaardingen, met ondersteuning van Reddingsbrigades Nederland gezamenlijk mee hebben geoefend vandaag.

De bovengenoemde reddingsbrigades zijn namelijk lid van de regionale voorzieningen reddingsbrigade Rotterdam Rijnmond die zich op deze manier verenigen om samen sterk te staan in geval van nood. De doelen van de oefening waren vooral zijn om te kijken naar de samenwerking, veiligheid voor vrijwilligers en slachtoffers en de snelheid waarmee gehandeld kan worden. Tijdens deze samenwerking waren ongeveer 49 vrijwilligers actief.