Ouderen geevacueerd bij grote brand

Nieuws Rotterdam Ouderen geevacueerd bij grote brand
thumbnail

Rotterdam - Dinsdagmiddag is er brand ontstaan in verzorgingstehuis Het Lichtpunt aan het Homerusplein in Rotterdam-Zuid. De brand was uitslaand en er kwam veel rook vrij.

De brandweer schaalde in korte tijd op naar Zeer Grote Brand en GRIP 1. Tientallen ouderen moesten geevacueerd worden. Meerdere ouderen werden met de ladderwagens van de brandweer van het balkon gered omdat het niet mogelijk was via het trappenhuis buiten te komen.

Er zijn in totaal 17 bewoners met verschillende ambulances naar ziekenhuizen gebracht. De meesten hadden teveel rook ingeademd. Om alle gewonden te kunnen vervoeren werden er ook ambulances uit de naastgelegen regio's gestuurd. Vanuit Haaglanden kwamen 3 ambulances en vanuit Zuid-Holland-Zuid kwamen 5 ambulances. Uit Rotterdam zelf kwamen 6 ambulances.

Ook het SIGMA werd ter plaatse gestuurd om te assisteren. De SIGMA is een groep die snel ter plaatse kan zijn bij een grote calamiteit met veel medisch materiaal en mankracht. Zij hebben geholpen met het evacueren van het andere deel van het gebouw.

De geevacueerde bewoners werden met bussen naar een opvanglocatie vervoerd. De brandweer moest in het hele gebouw eerst metingen verrichten voordat mensen terug konden naar hun huis.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De politie en brandweer stellen daar een onderzoek naar in.