Landmacht trekt het land in

Nieuws Schiedam Landmacht trekt het land in
thumbnail

Schiedam - De Koninklijke Landmacht viert dit jaar het 200-jarig jubileum. Vanwege dit jubileum zijn de militairen vandaag het land ingetrokken om overal verschillende activiteiten te doen.

Normaal zijn er elk jaar de Landmachtdagen. Op een kazerne in het land zijn dan allerlei grote en kleine demonstraties te zien. Dit jaar kwamen de militairen juist naar de burgers toe, in plaats van andersom. In Schiedam was vandaag een demonstratie van een objectbeveiliging en de bijbehorende verkeerssluis. Er werd gespeeld dat een object beveiligd moest worden en dat voertuigen die naar het object toe wilden gecontroleerd moesten worden. Verschillende scenario's werden voorgedaan, zoals het toelaten van voertuigen, het doorzoeken van het voertuig en controleren van de bestuurder en het al dan niet vinden van wapens in de auto die men mee wilde smokkelen.

Kinderen kregen later ook nog een huls van een de oefenpatronen die werden afgeschoten tijdens de demo's. Hiervoor moest wel een eerst een oefening gedaan worden, namelijk opdrukken. Ook konden bezoekers een selfie maken met militairen. Met het twitteren van je gemaakte selfie kon je een parachutesprong winnen met iemand van het Korps Commandotroepen.