Politie houdt grootschalige controle

Nieuws Rotterdam Politie houdt grootschalige controle
thumbnail

Rotterdam - In Rotterdam-Zuid heeft de politie woensdag een grootschalige controle gehouden. Met behulp van 2 ANPR wagens (voertuig dat kentekens van voorbijrijdende auto's scant en direct door systemen haalt) werden auto's door motorrijders naar de controleplaats gebracht.

Ook brachten motorrijders diverse auto's naar de controleplaats waar iets mee zou kunnen zijn. Hierbij valt te denken aan het rijden zonder kenteken, rijden met te donkere ruiten, snel rijdende scooters of overige gebreken aan de auto's. Naast de politie waren ook de Marechaussee, de Douane, de Belastingdienst, het RDW, de Financiele Recherche en de Vreemdelingenpolitie aanwezig.

Resultaten van de actie werden donderdagmiddag bekend:

Bijna 7000 voertuigen gingen door de ANPR-scanner, zo?n 800 werden geselecteerd voor een controle. Dat leverde onder andere een wapen, een "omgekatte" auto, vier aanhoudingen en 7 in beslag genomen voertuigen op. De KMAR en Vreemdelingenpolitie keken alle papieren van bestuurders en inzittenden na. Twee mannen toonden valse identiteitsbewijzen. Zij zijn aangehouden. Eén taxibedrijf bleek nog een belastingschuld open te hebben staan. Het betreffende taxibusje is in beslag genomen door de Belastingdienst. Later op de avond werd een tweede taxi van dit bedrijf gecontroleerd. Ook deze is in beslag genomen.

De Belastingdienst inde in totaal 25.000,- aan openstaande schulden. Ook namen zij twee voertuigen in beslag en hebben zij op vijf andere voertuigen beslag aangezegd. De politie nam vijf voertuigen in beslag vanwege technische gebreken of het niet kunnen voldoen aan openstaande boetes. Eén man is aangehouden omdat hij nog 64 vonnissen open had staan. De politie inde in totaal 5000,- aan boetes. Diverse bekeuringen werden uitgeschreven, onder andere voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.