Zeer Grote Brand GRIP 3 bij Shell

Nieuws Moerdijk Zeer Grote Brand GRIP 3 bij Shell
thumbnail

Moerdijk - Bij de Shell in Moerdijk is dinsdagavond brand uitgebroken nadat een reactor was ontploft. Bij de brand is ethylbenzeen vrijgekomen. 2 tot 4 personen raakten gewond.

Het exacte aantal gewonden is nog niet bekend. Er wordt niemand vermist.

De ontploffingen bij de Shell in Moerdijk waren op grote afstand te horen en te voelen. Zo meldden mensen uit onder andere Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam, Rhoon en uit de hele Hoekse Waard de explosies.

De brandweer schaalde binnen enkele minuten op naar Zeer Grote Brand en GRIP 2. Later werd het sein GRIP 3 gegeven. Tientallen brandweervoertuigen uit de omgeving kwamen ter plaatse. Ook een peloton brandweervoertuigen uit de Rotterdamse Botlek zijn ter assistentie ter plaatse gegaan.

Het gebied in de omgeving werd compleet afgesloten. Onder andere de scheepvaart op het Hollands Diep werd stilgelegd en de afritten van de nabijgelegen A17 werden afgesloten.

Op ruim 7 plaatsen in de omgeving hebben meetploegen continu metingen verricht om te kijken of er in de omgeving schadelijke stoffen neerkomen. Dit is niet het geval geweest.

Foto's: Marco Verhage, Flashphoto NL