Grote hennepkwekerij in bedrijfspand

Nieuws Capelle a/d IJssel Grote hennepkwekerij in bedrijfspand
thumbnail

Capelle a/d IJssel - Naar aanleiding van een melding van de politie Haaglanden dat een grote hoeveelheid hennepafval was gevonden met een spoor naar een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel werd daar maandagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen.

Met behulp van een slotenmaker werd de deur geopend. In het pand werden vijf zogenaamde grow-tenten aangetroffen van ongeveer 25 vierkante meter per stuk, waarin per tent 41 speciekuipen stonden. Per speciekuip bleken 5 hennepplanten te hebben gestaan. De hennepplanten waren reeds gerooid, maar er kon aannemelijk worden gemaakt dat er sprake was geweest van de teelt van hennep.

Met toestemming van de officier van justitie werden de materialen die behoorden tot de hennepkwekerij door een hierin gespecialiseerd bedrijf ontruimd dan wel ter plaatse vernietigd.

Ook personeel van de netbeheerder voor de elektriciteit kwam ter plaatse om vast te stellen of er sprake was van fraude met de meter. Er was geen sprake van diefstal van stroom maar er bleken wel zekeringen te zijn geplaatst die vele malen hoger waren dan toegestaan. Uit onderzoek bleek achteraf dat er op het genoemde bedrijfsterrein korte tijd geleden een stroomstoring had plaatsgevonden die nu kon worden herleid.

Door de recherche van de politie district Oost zal een nader onderzoek worden ingesteld naar de daders en zal ook een berekening worden gemaakt van het behaalde voordeel uit de hennepkwekerij. Het onrechtmatig verkregen voordeel kan dan worden ontnomen.

Foto's: Politie Rotterdam Oost