Grote brand Vlaardingen: Day after

Nieuws Vlaardingen Grote brand Vlaardingen: Day after
thumbnail

Vlaardingen - Een dag na de brand bij Aveno is er nog volop activiteit op de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. 24 uur geleden (zondag rond 14:00) ontstond er een enorme brand in het havengebied. Om 02:30 uur werd het sein brand meester gegeven. Vandaag bestaat het werk voornamelijk uit schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken.



Het gebied rondom het afgebrande pand ligt helemaal vol met smurrie; een mengel van olie, vetten en bluswater. De brandweermannen en vrouwen zelf zaten ook compleet onder. Alle gebruikte apparatuur, voertuigen en slangen moesten ook stuk voor stuk schoongemaakt worden. De wegen zijn nog spekglad. Gespecialiseerde bedrijven zijn al sinds gisteravond bezig de troep op te ruimen. Ook de olie en vetten die in het water terecht waren gekomen zijn opgeruimd.

Rond het middaguur was de brandweer bezig met inpakken; de bluswerkzaamheden zaten er op. De omliggende wegen, zoals de Vulcaanweg, zullen nog wel even afgesloten blijven. Het wegdek is niet alleen erg vies, maar ook nog glad. Wanneer de wegen weer open gaan is nog niet precies bekend.