Apache demo Luchtmacht bij City Racing

Nieuws Rotterdam Apache demo Luchtmacht bij City Racing
thumbnail

Rotterdam - Zondag 31 augustus vindt in Rotterdam het autosportevenement VKV City Racing plaats. De binnenstad van Rotterdam is dan voor een groot deel afgesloten voor het overige verkeer en is gereserveerd voor de demonstraties van onder andere Formule 1 auto's.Iets totaal anders dan Formule 1 auto's is een Apache gevechtshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht. Toch hebben deze aankomende zondag met elkaar te maken; als voorprogramma zal een Apache een demonstratie verzorgen boven de Maas, tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug. Tussen 13:30 uur en 14:00 uur vind de demonstratie plaats.

De politie heeft ook nog enkele aandachtspunten bekend gemaakt die zondag van belang zijn:

Wegafsluitingen
Verlengde Willemsbrug is vanaf donderdag 10.00 uur voor al het verkeer afgesloten.
Willemsbrug is vanaf donderdag 19:00 uur afgesloten voor al het verkeer.
Noordereiland is vanaf donderdag 19:00 uur alleen bereikbaar via de Koninginnebrug. Op zondag is een doorlaatbewijs nodig.
Blaak zijn vanaf vrijdagavond 22:00 uur beide rijbanen afgesloten.
Churchillplein is vanaf zaterdagavond 19:00 uur tot zondagavond afgesloten voor alle verkeer.
Onderdoorgang Blaak/Churchillplein is vanaf vrijdag 22:00 uur afgesloten.
Schiedamsedijk is vanaf zaterdag 19:00 uur afgesloten voor alle verkeer.
Coolsingel en Hofplein zijn vanaf zaterdag 19:00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Vervoer
Aanstaande zondag is Rotterdam voor de tiende keer het toneel van dit autosportevenement. Het evenement is grotendeels gratis toegankelijk en ieder jaar komt hier een groot aantal toeschouwers op af. Het advies luidt daarom om vooral met het openbaar vervoer te komen.

Stellages
De ervaring leert dat de bezoekers in objecten langs het parcours klimmen en allerlei attributen meenemen om beter zicht te hebben op het parcours. Ook rolsteigers en zelfgebouwde constructies zijn in het verleden meegenomen om de demonstaties beter te kunnen volgen. De politie benadrukt om deze thuis te laten. De stellages kunnen een gevaarlijke situatie opleveren voor omstanders. En mocht het, om wat voor reden dan ook, noodzakelijk zijn grote groepen mensen snel te verplaatsen, dan vormen deze constructies mogelijk ook een gevaar. De rolsteigers en zelfgebouwde constructies worden, in navolging van voorgaande jaren, dan ook niet getolereerd. Als de organisatie, medewerkers van Stadsbeheer of de politie dit zien, dan wordt de gebruiker verzocht deze af te breken c.q. te verwijderen. Ook is het niet toegestaan in objecten te klimmen om beter zicht te hebben. Bij het niet opvolgen van deze maatregelen zal door de politie en andere toezichthouders worden opgetreden.

Alcohol
VKV City Racing Rotterdam is een evenement voor jong en oud. Om dit voor iedereen gezellig, prettig en veilig te laten verlopen, is het nuttigen van alcohol alleen toegestaan op de evenemententerreinen tussen 09.00 en 19.00 uur. Alcohol drinken langs het parcours (buiten de afgesloten evenemententerreinen) of het bij je hebben van aangebroken flessen of blikjes met alcoholhoudende drank, is verboden. Ook tegen overtreding van deze maatregel zal de politie optreden.

Twitter
De politie maakt tijdens City Racing Rotterdam naast de reguliere communicatiestromen gebruik van Twitter. Zo kan zij snel een grote groep bezoekers op de hoogte brengen van eventuele calamiteiten, vermissingen, knelpunten in de bereikbaarheid van de stad en advies geven op het gebied van openbare orde. Tweets van de politie eenheid Rotterdam zijn te volgen via @Politie_Rdam #VKVCR14