Open Dag brandweer Vlaardingen

Nieuws Vlaardingen Open Dag brandweer Vlaardingen
thumbnail

Vlaardingen - De brandweer Vlaardingen heeft vandaag bij de kazerne op de Hoogstad in Vlaardingen een Open Dag gehouden. De hele dag vonden er verschillende spectaculaire demonstraties plaats.

Naast de demonstraties van de brandweer, zoals "vlam in de pan" en "ongeval met beknelling" samen met de ambulancedienst waren er ook verschillende politiehonden. Met hun begeleider hebben de honden meerdere keren "de boef" overmeesterd. Ook de bevelvoerder van de brandweer Vlaardingen wilde het wel eens proberen. Hij had even later 2 politiehonden tegelijk aan zijn broek hangen.

Iets verderop werd het COBRA systeem gedemonstreerd; met een groot waterpistool kan de brandweer dwars door beton heen spuiten om brandjes achter en in spouwmuren te blussen. Ook de flash-over container trok veel bekijks.

Naast het bekijken van demonstraties was er ook genoeg zelf te doen. Kinderen konden bij de jeugdbrandweer zelf spuiten, of spelen op het springkussen. Op de weg waren een groot aantal voertuigen uitgestald waarin geklommen kon worden.

De Open Dag is door een groot aantal mensen bezocht. Het was de hele dag, van 's morgens 10:00 uur tot 's middags 16:00 uur erg druk.