Cold Case Team: Wie is deze vrouw

Nieuws Schiedam Cold Case Team: Wie is deze vrouw
thumbnail

Schiedam - Al bijna negen jaar tast de politie in het duister over de identiteit van een vermoorde vrouw. De politie gebruikt de Social Media Week, die deze week in Rotterdam gehouden wordt, om via social media internationaal het publiek om hulp te vragen.Via Twitter, Facebook en Youtube vraagt de politie mensen om hulp bij het vaststellen van de identiteit van een vermoorde vrouw die in 2005 in een koffer werd gevonden in het water van de Thorbeckesingel in Schiedam.

Ondanks uitgebreid onderzoek en veel aandacht in de media voor deze zaak, is het niet gelukt om achter de identiteit van de vrouw te komen. Daarom maakte het Nederlands Forensisch Instituut in 2007 een reconstructie van het hoofd. Ook het tonen van deze reconstructie leidde echter niet tot herkenning. Door deze zaak via social media opnieuw onder de aandacht te brengen, hoopt de politie alsnog te achterhalen wie deze vrouw is.

De politie vraagt mensen contact op te nemen met de politie als ze meer weten over deze vrouw of over deze zaak. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via telefoonnummer 0800-9000.

Informatie over het misdrijf:

Op woensdag 12 oktober 2005, rond 16.30 uur, werd in het water van de Thorbeckesingel in Schiedam het dode lichaam aangetroffen van de tot nu toe onbekende vrouw. Het lichaam was gewikkeld in een dekbedovertrek en verpakt in een koffer. Vermoedelijk lag de koffer toen al twee weken in het water.

Het signalement van de vrouw:

- 16-22 jaar oud
- lengte 164 cm, gewicht 60 kg
- bruine ogen
- bruin halflang haar (geverfd)
- geen piercings/tatoeages

De vrouw was gekleed in een rood shirt met witte opdruk. Verder droeg zij een blauwe joggingbroek met een dubbele zwarte streep van het merk Gateway, maat XL. Zij droeg rood met gele sokken met daarop de afbeelding van een eend (zie foto?s). Het slachtoffer was gewikkeld in een wit dekbedovertrek met een rood bloemmotief, een dekbedovertrek met een groen en geel bloemmotief en een oranjekleurig laken.