Van schip gesprongen verstekeling overleden

Nieuws Hoek van Holland Van schip gesprongen verstekeling overleden
thumbnail

Hoek van Holland - Om 18.05 uur meldde het onder de vlag van Gibraltar varende schip "Skaftafell" dat het een persoon miste. De man was tijdens de reis als verstekeling aan boord ontdekt.

Het schip lag ten anker voor Rotterdam en rapporteerde aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat de verstekeling vermist was. Hij was 6 uur geleden voor het laatst gezien toen ze hem in een kamer op het schip hadden gezet. Toen de bemanning daarna ging kijken was hij verdwenen, samen met persoonlijke spullen en een reddingsvest.

Het Kustwachtcentrum stuurde drie reddingboten van de KNRM stations Scheveningen, Hoek van Holland en Stellendam op pad, samen met een reddingshelikopter.

Tijdens de zoektocht vond de helikopter een reddingvest en bij nader onderzoek werd de man net onder het wateroppervlak aangetroffen. Hij was buiten bewustzijn. Toen de man aan boord van de helikopter was, kwam hij bij en kreeg stuiptrekkingen als gevolg van cold-shock. In de helikopter en bij het ziekenhuis is reanimatie toegepast. Dit heeft echter niet mogen baten. De man is overleden.

Omdat er mogelijke sprake zou zijn van een Ebola besmetting werd hiervoor een procedure opgestart bij het ziekenhuis. De omgeving van het helidek is ook een tijdje afgesloten geweest. Toen later bleek dat het slachtoffer geen Ebola had werden deze afzettingen weer opgeheven.