Schoten gelost bij wilde achtervolging

Nieuws Rotterdam Schoten gelost bij wilde achtervolging
thumbnail

Rotterdam - Een 24-jarige man die donderdagmiddag een auto wegnam vanaf het politieterrein aan de Veiligweg kreeg direct de politie achter zich aan.

Na een achtervolging door Rotterdam-Noord werd de man op de Zaagmolenstraat klemgereden en aangehouden. De auto was weggenomen bij een takelbedrijf. Medewerkers zagen dat en alarmeerden de politie.

Op het Schieplein zagen agenten de auto rijden. De verdachte zag de politie ook en ging er direct met hoge snelheid vandoor. De verdachte reed snel en wild door diverse straatjes in Rotterdam-Noord. In een poging hem te stoppen, blokkeerden agenten op de Gordelweg met hun wagen de weg. De verdachte ramde de auto en reed verder. De agenten waren niet gewond, hun auto is waarschijnlijk total-loss.

Op de kruising van de Zaagmolendstraat met de Vletstraat reden agentende verdachte klem. Met behulp van de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werd de man aangehouden. Tijdens de achtervolging zijn gerichte en waarschuwingschoten gelost. De verdachte is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.