Herinrichting Nieuwlandplein van start

Nieuws Schiedam Herinrichting Nieuwlandplein van start
thumbnail

Schiedam - Na de vele ongelukken, gesprekken, en overleggen is het vandaag dan zo ver; het Nieuwlandplein wordt op de schop genomen. Maandagochtend vroeg werd het plein afgesloten, en begonnen met de herinrichting.De rotonde, die berucht is vanwege de vele aanrijdingen, krijgt een veiligere inrichting. Zo komen onder andere de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers verder van de rotonde te liggen.

Het hele plein is afgesloten met grote hekken zodat er geen voetgangers en fietsers tussen de machines door komen. Vanochtend was dat nog niet helemaal duidelijk voor iedereen; terwijl de werknemers bezig waren met de afzettingen kwamen voetgangers van de ene kant aan, en kwamen er aan de andere kant achter dat ze daar niet meer door konden. Inmiddels is het hele plein afgezet en zijn met borden de omleidingsroutes aangegeven.

Het was gelijk al een grote drukte op de verschillende plekken rondom de rotonde; belijning werd verwijderd, asfalt werd weggehaald, en diverse bomen werden uitgegraven. Het werk duurt nog tot 18 april. Automobilisten moeten omrijden via Vijfsluizen of Plein 1940-1945. Bussen van de RET kunnen nog wel over de rotonde heen. Trams rijden ook gewoon nog.