Inbrekers aangehouden na achtervolging

Nieuws Vlaardingen Inbrekers aangehouden na achtervolging
thumbnail

Vlaardingen - De politie heeft twee mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning.

Vrijdagochtend ontdekte een bewoner aan de Burg. A. van Walsumlaan bij thuiskomst dat er was ingebroken in zijn woning. Van een buurman hoorde hij dat er twee verdachte mannen met tassen voorbij waren gelopen. Samen kamden zij de omgeving uit en troffen de vermoedelijke inbrekers aan op de van Hogendorplaan. Ze spraken hen aan, waarna de verdachten diverse bedreigingen uitten. Vervolgens namen zij de benen.

Op dat moment werd de politie gewaarschuwd, die snel ter plaatse was. Ook zij zochten in de omgeving en vonden de verdachten uiteindelijk in het parkje nabij Vijfsluizen. De verdachten, twee mannen van 34 en 38 jaar, beide zonder woon- of verblijfplaats, werden op basis van het genoemde signalement aangehouden. Bij de fouillering bleken zij in het bezit te zijn van meerdere van diefstal afkomstige goederen. De verdachten zijn meegenomen naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

(archief foto)