Landmacht trekt het land in

Nieuws Rotterdam Landmacht trekt het land in
thumbnail

Rotterdam - Vandaag was het Landmachtdag 2015. In de voorgaande jaren werd de Landmachtdag ook jaarlijks gehouden, maar dan op één van de kazernes in Nederland.

Dit jaar trokken de militairen echter het land in, om contact te zoeken met de mensen en te laten zien wat zij zoal doen. Op een groot aantal plaatsen in Nederland kwamen de mensen van de Landmacht met hun spullen laten zien waar zij voor staan.

Rotterdam was één van die locaties. Hier stond vandaag de "11 Luchtmobiele Brigade". Zij gaven onder andere een demonstratie hoe zij in bewoond gebied een huis veilig stellen van vijanden en hoe zij overmeesterd worden.

Verder stonden de militairen met de rode baret (de baret van de Luchtmobiele Brigade) mensen te woord en lieten zij hun materieel zien, zoals onder andere wapens, voertuigen en voorzieningen (veldhospitaal).

Voor jong en oud was er van alles te zien en te beleven. Kinderen vermaakten zich onder andere in de klimtoren, in de militaire voertuigen en in de schminktent. Ook wilde iedereen de zware wapens en uitrusting wel eens vasthouden.