Fotoserie: Reddingsteam USAR.NL in beeld

Nieuws Nepal Fotoserie: Reddingsteam USAR.NL in beeld
thumbnail

Nepal - Zaterdag 25 april 2015 vond er een zware aardbeving plaats in Nepal. Duizenden mensen kwamen door de aardbeving om het leven.

Een dag later vertrok het Nederlandse Heavy Rescueteam "USAR NL" naar Nepal om te gaan zoeken naar overlevenden. Het Nederlandse reddingsteam was als eerste ter plaatse van de andere teams uit de verschillende landen die ook reddingsteam ter plaatse stuurden.

Het Nederlandse reddingsteam bestaat uit brandweermensen, ambulancemedewerkers en politieagenten uit de verschillende veiligheidsregio's in Nederland en mensen van Defensie. Zij zijn in het dagelijks leven werkzaam als bijvoorbeeld brandweerman of ambulanceverpleegkundige. Als er een oproep binnen komt voor een USAR-inzet laten zij hun werkzaamheden liggen en laten hun dagelijks leven achter zich om direct op pad te gaan bij een noodoproep.

Vandaag ontvingen wij een bijzondere fotoserie van een USAR NL lid, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de brandweer Vlaardingen. Hij heeft gedurende de inzet diverse foto's gemaakt van de verwoesting die is overgebleven in Nepal en van het werk dat USAR NL heeft uitgevoerd. Bekijk hieronder de fotoserie van de inzet in Nepal en het bijzondere werk van het Nederlandse Heavy Rescue Team:

Foto's: © René Verkerk