Gestolen tram-poes weer terecht

Nieuws Rotterdam Gestolen tram-poes weer terecht
thumbnail

Rotterdam - Voor wie niet bekend is met de lokale held Ake, oftewel de "tram-poes", zal deze titel en dit bericht waarschijnlijk een vreemde verschijning zijn.

Maar in Rotterdam is het "hot news"; tram-poes Ake is gestolen.

In Rotterdam zit al enkele jaren bij de tramhalte "Oude Plantage" in Rotterdam een kat. De kat, echte naam "Ake", ligt daar vaak de hele lag bij de tramhalte te liggen. Het dier is zelfs zo populair onder de wachtende reizigers dat zij massaal op de foto gaan met Ake. Vele gemaakte foto's van en met Ake worden gedeeld op een Facebookpagina. De pagina is immens populair; de pagina heeft al meer dan 30.000 "likes".

Omdat Ake de hele dag bij de tramhalte ligt te liggen, is hij omgedoopt tot "tram-poes". Maar vandaag was er plots paniek; tram-poes Ake is gestolen. Althans, dat leek er op, volgens de trouwe fans van Ake. Een tramreiziger maakte vanmiddag een foto vanuit een rijdende tram, waarop een vrouw te zien is die wegloopt met de tram-poes in haar handen. De rest van de dag is de kat niet meer teruggekeerd bij de halte of bij het baasje thuis. Reden genoeg om alarm te slaan, aldus de fans. Via Facebook werd een oproep gedaan om zo de kat weer terug te krijgen bij de halte. Verschillende media werden ingelicht en gaven er aandacht aan om de populaire kat weer terug te vinden. Er werd zelfs aan nabijgelegen bedrijven gevraagd aan de beveiliging of zij iets hadden gezien of dat er mogelijk camerabeelden beschikbaar waren.

Nadat wij vanavond een verzoek kregen om ook aandacht te geven aan de diefstal c.q. ontvoering van de kat, hebben we ook een bericht geplaatst. Net op het moment dat we het artikel wilden publiceren, kwam het bericht binnen van Ake's echte baasje; de tram-poes is zojuist weer binnen komen wandelen. Morgen zal Ake dus waarschijnlijk weer opduiken op zijn vaste plekje; tramhalte Oude Plantage in Rotterdam.

Foto's: Facebookpagina tram-poes