Rotterdamse ME ondersteunt bij demonstraties Den Haag

Nieuws Den Haag Rotterdamse ME ondersteunt bij demonstraties Den Haag
thumbnail

Den Haag - Een protest dat maandagavond 29 juni werd gehouden in de Haagse Schilderswijk is behoorlijk uit de hand gelopen.

Eerder op de dag werd via Social Media opgeroepen een protest te houden voor de deur van het politiebureau aan De Heemstraat in Den Haag.

De menigte is boos over de dood van een Arubaanse toerist genaamd Mitch Henriquez. Mitch overleed zondag in het ziekenhuis na zijn arrestatie tijden Night At The Park in Den Haag.

Het protest begon met verschillende toespraken maar later werd de sfeer grimmiger en werden er onder andere leuzen geroepen als 'Fuck the police, moordenaars'. De politie heeft na enige tijd charges uitgevoerd met onder andere de ME, politiehonden en politiepaarden. Er zijn verschillende mensen aangehouden.

Tijdens de charges is ook nog een politieruiter gewond geraakt, hij of zij is uiteindelijk per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Ook zou het paard waarop de ruiter zat gewond geraakt zijn.

Later op de avond zijn meerdere ME-eenheden vanuit Rotterdam met spoed naar Den Haag gegaan voor ondersteuning. Op meerdere plaatsen werden politiemensen belaagd. Een man die met zijn auto op agenten inreed is aangehouden. Ook wordt er met stenen, stoelen en vuurwerk naar de politie gegooid. Ook worden er veel vernielingen gepleegd.

Foto's: District8