Politie doorzoekt sloot na schietpartij

Nieuws Rotterdam Politie doorzoekt sloot na schietpartij
thumbnail

Rotterdam - Het Landelijk Team Onderwaterzoeking heeft maandagochtend geholpen in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij waarbij een 27-jarige Rotterdammer om het leven is gekomen.De schietpartij vond plaats in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Diezelfde nacht werden in een Rotterdams ziekenhuis twee Rotterdammers van 40 en 36 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Rotterdammer. De 36-jarige verdachte is inmiddels op vrije voeten, maar wordt nog steeds aangemerkt als verdachte. De 40-jarige verdachte is door de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank voor 90 dagen langer vastgezet.

Het onderzoeksteam dat de schietpartij onderzoekt heeft in samenwerking met de Zeehavenpolitie de hulp ingeroepen van het Landelijk Team Onderwaterzoeking en de Waterpolitie Landelijke Eenheid. Maandagochtend zochten zij in het water van de Essenburgsingel naar sporen en vuurwapens die met het incident te maken hebben. Vorige week woensdag werd de sloot ook al voor een deel doorzocht.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over wat er die nacht gebeurde. In het bijzonder krijgt de politie graag tips van personen die meer weten over de mogelijke aanleiding van de schietpartij. Heeft u nog niet gesproken met de politie maar wellicht wel informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Anoniem informatie verstrekken via Team Criminele Inlichtingen kan ook: 06-44185358