7 gewonden op schip door giftige stof

Nieuws Botlek 7 gewonden op schip door giftige stof
thumbnail

Botlek - De hulpdiensten werden dinsdagmiddag rond 17:40 uur gealarmeerd voor twee onwel geworden personen aan boord van een schip. De hulpdiensten verzamelden zich op de Oude Maasweg in Rotterdam.Aan boord van het schip "Bomar Mercury" waren twee personen die in een container aan het schoonmaken waren in aanraking gekomen met de giftige stof Aniline. Hierdoor raakten zij zwaargewond. Twee anderen die nabij de container stonden waar de stof was vrijgekomen raakten ook gewond. Met boten zijn de gewonden aan wal gebracht waar de hulpdiensten stonden te wachten. Er waren 6 ambulances en 2 traumahelikopters ter plaatse.

Met vier ambulances zijn de slachtoffers uiteindelijk naar gespecialiseerde ziekenhuizen gebracht in Antwerpen, Amsterdam en Goes (2 personen). De artsen van de traumahelikopters zijn met de ambulances meegereden naar Antwerpen en Amsterdam. Deze twee slachtoffers zijn er slecht aan toe. Vanwege het gevaar van de giftige stof kon het vervoer niet per traumahelikopter plaatsvinden.

Later op de avond meldden zich nog 3 bemanningsleden die zich niet goed voelden. Wederom werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een van de traumahelikopters was net op de terugweg vanuit Antwerpen waar zij de meegereden arts hadden opgehaald. De traumahelikopter landde direct weer bij de Oude Maasweg. Ook kwamen 4 ambulances en de brandweer weer ter plaatse. Met een politieboot werden de 3 bemanningsleden aan wal gebracht, waar ieder in een ambulance werd onderzocht. Uiteindelijk is één van hen nog naar een ziekenhuis vervoerd. De andere twee hoefden niet naar het ziekenhuis.

Er zal later nog een onderzoek plaatsvinden op het schip hoe het incident kon gebeuren. In totaal werden de brandweer, meerdere politiewagens, een politieboot, meerdere vaartuigen van de Havendienst, 10 ambulances en 2 traumahelikopters ingezet.