112-locatiebordjes in de Broekpolder

Nieuws Vlaardingen 112-locatiebordjes in de Broekpolder
thumbnail

Vlaardingen - De burgemeester van Vlaardingen, Bert Blase, heeft woensdagochtend samen met raadslid Marco van Unen het eerste 112-locatiebordje in de Vlaardingse Broekpolder opgeplakt.Op elk bordje staat een nummer. Bij een incident in de Broekpolder wordt voortaan bij de meldkamer naar het nummer gevraagd. Bij de hulpdiensten zijn alle nummers en bijbehorende coördinaten bekend, zodat bij een noodgeval niet langer heel de Broekpolder doorzocht hoeft te worden. Hulpdiensten moeten vaak lang zoeken naar de exacte locatie van een incident.

Raadslid Marco van Unen vond vorig jaar september per toeval een man die met zijn scootmobiel was gevallen in de Broekpolder. De ambulance moest vervolgens lang zoeken voordat zij de juiste locatie hadden gevonden. De nieuwe bordjes moeten dit probleem verhelpen.

Ook wordt de dekking van het mobiel bellen verbeterd; op sommige plaatsen had je niet altijd goed bereik. Je moest je soms verplaatsen om verbinding te kunnen krijgen met de 112-meldkamer. Binnenkort bel je via het netwerk dat beschikbaar is op die plaats in de Broekpolder. Dat wil zeggen als je bij bijvoorbeeld T-Mobile zit, maar daar heb je geen bereik mee op dat punt, dan ga je automatisch gebruik maken van een anders beschikbaar netwerk zoals KPN of Vodafone. Dit geldt alleen bij het bellen naar 112.

In totaal komen er 85 bordjes te hangen. Vanmorgen werd het eerste bordje opgeplakt.