Mensen onwel door smerige situatie

Nieuws Vlaardingen Mensen onwel door smerige situatie
thumbnail

Vlaardingen - Donderdagmorgen rukten de hulpdiensten uit naar de Kamerlingh Onnesstraat in Vlaardingen omdat meerdere mensen onwel werden.

Een aantal personen had last van onder andere prikkelende ogen. De brandweer ontruimde het portiek en de ambulancemedewerkers ontfermden zich over de bewoners. In een van de woningen ontdekte de brandweer een zeer smerige situatie waarbij een flinke stanklucht vrij komt.

Uit metingen is gebleken dat het geen gevaarlijke stoffen zijn maar door de enorme stanklucht zijn de mensen onwel geworden. Niemand hoefde vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Twee plastic kisten werden naar buiten gehaald door de hulpdiensten, die mogelijk de oorzaak van de klachten waren. De precieze inhoud van de kisten is niet bekend, maar mogelijk gaat het om uitwerpselen. De brandweer heeft diverse metingen verricht in het portiek, samen met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de DCMR. Een speciaal bedrijf gaat zorgen voor een totale schoonmaak van het portiek, de woning(en) en het trappenhuis. Ook de apparatuur en kleding van de hulpdiensten wordt extra gereinigd.