Marineduikers vinden 2 vuurwapens in water

Nieuws Rotterdam Marineduikers vinden 2 vuurwapens in water
thumbnail

Rotterdam - Duikers van de Marine hebben vandaag in het water van de Essenburgsingel gezocht naar sporen die mogelijk te maken hebben met een dodelijke schietpartij waarbij een 27-jarige Rotterdammer om het leven is gekomen.

Hierbij zijn twee vuurwapens gevonden.

De schietpartij was in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Diezelfde nacht werden in een Rotterdams ziekenhuis twee Rotterdammers van nu 41 en 36 jaar aangehouden Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Rotterdammer. De 36-jarige verdachte is inmiddels op vrije voeten, maar wordt nog steeds aangemerkt als verdachte. De 41-jarige verdachte moet zich op 7 oktober voor het eerst voor de rechtbank verantwoorden.

Het onderzoeksteam dat de schietpartij onderzoekt is nog volop bezig. Vandaag werd de hulp ingeroepen van de Koninklijke Marine. Zij hebben in het water van de Essenburgsingel gezocht naar sporen die met het incident te maken hebben. Hierbij zijn twee vuurwapens uit het water gehaald. Eerder werd er ook al in het water gezocht door het Landelijk Team Onderwaterzoeking en toen werd een telefoon gevonden. Of deze goederen iets met het incident te maken hebben wordt verder onderzocht.