Arrestatieteam haalt man uit Thalys

Nieuws Rotterdam Arrestatieteam haalt man uit Thalys
thumbnail

Rotterdam - De Thalys, onderweg van Amsterdam naar Parijs, is vanmorgen op Rotterdam Centraal ontruimd, evenals een deel van het station.

Dit gebeurde nadat een jongeman, van wie de identiteit nog niet vast staat, zich had opgesloten op het toilet en op geen enkele wijze reageerde op aanspreken door de politie. Een arrestatieteam haalde hem uiteindelijk uit de trein.

Om ongeveer 07.00 uur rende een onbekende jongeman een stilstaande trein in en sloot zich direct op in het toilet. Dat werd door surveillerende agenten gezien. Ze vertrouwden het niet en waarschuwden collega?s. Omdat de man niet reageerde, werden de trein en perrons 1 t/m 9 uit voorzorg ontruimd. Omdat het ook een korpsonderhandelaar niet lukte om contact te krijgen, werden het arrestatieteam en een politiehond ingezet. Hen lukte het de verdachte aan te houden.

Na de aanhouding werd de verdachte onwel. Hij werd daarom, onder begeleiding van politieagenten, naar een ziekenhuis gebracht.

Tijdens de inzet rondom de aanhouding van de man, raakte een agent gewond door de beet van een politiehond. Hij is ter plaatse door ambulancemedewerkers behandeld aan zijn verwondingen.

Na de arrestatie werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingezet. De dienst stelde een onderzoek in de trein in, omdat er een tas van de verdachte was achtergebleven. In de tas bleken alleen persoonlijke bezittingen te zitten. Na het sein ?veilig? werden alle afzettingen afgebouwd met uitzondering van perron 3 en 4 i.v.m. de afronding van het onderzoek.

Tijdens de actie is het Centraal Station geruime tijd ontruimd geweest en heeft het treinverkeer hinder ondervonden van het incident. Het onderzoek wordt voortgezet.