Meer dan 100 gestolen auto's gevonden

Nieuws Vlaardingen Meer dan 100 gestolen auto's gevonden
thumbnail

Vlaardingen - Bij een demontagebedrijf op industrieterrein De Vergulde Hand in Vlaardingen zijn een groot aantal gestolen auto’s en auto-onderdelen aangetroffen.

Bij een integrale controle eind november 2011 van de gemeente Vlaardingen (met daarbij ondermeer de DCMR, Douane en Belastingdienst) werden op het terrein van het demontagebedrijf vele auto’s en auto-onderdelen aangetroffen. Vrijwel meteen ontstond het vermoeden dat de auto's en onderdelen gestolen waren.

Daarop startte de Bovenregionale Recherche Zuid-West (BR) een onderzoek . Ook andere locaties van het bedrijf werden de afgelopen maanden onderzocht. Daarbij riep de BR de hulp in van specialisten op het gebied van voertuigcriminaliteit. Ook het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit van het KLPD assisteerde.

Honderden losse auto-onderdelen, auto’s en motorblokken zijn onderzocht. Door de omvang een tijdrovend onderzoek, maar met resultaat: een groot aantal van die onderzochte spullen bleek gestolen.

Woensdag , donderdag en vrijdag zijn de spullen van het terrein afgevoerd. Het gaat om 85 motorblokken, 43 auto-onderdelen en 36 voertuigen. De vermoedelijke waarde van de onderdelen ligt ver boven de 100.000 euro. De goederen komen op termijn beschikbaar voor de rechthebbenden, veelal verzekeraars. De gestolen voertuigen en onderdelen kwamen uit heel Nederland en het buitenland, maar met als zwaartepunt de regio Rotterdam-Rijnmond.

De 42-jarige directeur van het bedrijf werd in november aangehouden en is in afwachting van het onderzoek op vrije voeten gesteld. De Vlaardinger wordt verdacht van heling. Op eigendommen van de man, zoals auto's en vaartuigen, is beslag gelegd.

Foto: Politie Rotterdam-Rijnmond