Dode bij woningoverval

Nieuws Capelle a/d IJssel Dode bij woningoverval
thumbnail

Capelle a/d IJssel - Bij een woningoverval aan de Stationsbuurt in Capelle a/d IJssel is maandag een 81-jarige man om het leven gekomen.

De verzorgster van de bewoner belde even voor half tien de politie nadat zij de man gewond had aangetroffen in de woning. Politieagenten die snel ter plaatse waren, hebben de man nog gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

Direct is een groot onderzoek opgestart in de omgeving. Vele politiewagens zetten de wijde omgeving af en op meerdere plekken werd uitgekeken naar de verdachte. Hiervoor werd een signalement verspreid via Burgernet en werden alle politie-eenheden via een bericht voor alle wagens gevraagd mee te kijken. Ook de politiehelikopter werd ingezet om vanuit de lucht te zoeken.

Ondanks alle inspanningen is de verdachte nog niet gevonden. De politie gaat door met het onderzoek en is vastberaden de overvaller aan te houden. Vandaag vindt nog buurtonderzoek plaats en verricht de Forensische Opsporing sporenonderzoek.

De verzorgster heeft de overvaller zien wegrennen en kon een goed signalement geven. Het zou gaan om een donkere man, tussen de 20-30 jaar oud, geheel in het donker gekleed met een sjaal om en een muts op. Vermoedelijk had hij een vuilniszak bij zich. Weet u wie de verdachte is of heeft u rond half tien een persoon zien wegrennen vanaf de Stationsbuurt? Neem dan aub contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.