Schurk in Schiedam groot succes

Nieuws Schiedam Schurk in Schiedam groot succes
thumbnail

Schiedam - Het spel "Schurk in Schiedam" dat georganiseerd werd door de politie Schiedam was een groot succes. Tussen 19:00 en 21:00 uur werd 3x een verdachte situatie gemeld, met locatie en signalement van een verdachte.

Stapsgewijs werd steeds meer informatie gemeld, waarop deelnemende speurders konden zoeken naar de verdachte. Wie de "schurk" als eerste had gevonden had een prijs gewonnen.

Tientallen mensen kwamen af op het spel en zochten de hele avond drie keer mee naar de inbreker of overvaller. Het spel is een groot succes te noemen; deelnemers kwamen massaal op de meldingen af.

Voor de deelnemers, waaronder veel kinderen, was het een leuke avond. Maar de politie heeft het spel georganiseerd om mensen meer bewust te maken van verdachte situaties en het uitkijken naar signalementen. In geval van een overval, beroving, inbraak of vermissing wordt vaak via de social media kanalen van de politie een signalement doorgegeven van de personen, in de hoop dat vele mensen uitkijken naar de gezochte personen. Op die manier is de pakkans en vindkans vele maler groter.

Tijdens het spel van vanavond kon op een leuke manier geoefend worden in het herkennen van personen aan de hand van alleen een (summier) signalement. De agenten die het spel hebben begeleid zijn vrijwillig extra in dienst gekomen.