Getuigenoproep met compositiefoto overvaller

Nieuws Capelle a/d IJssel Getuigenoproep met compositiefoto overvaller
thumbnail

Capelle a/d IJssel - Maandag rond 09.30 uur werd de 81-jarige Leendert van Groningen in zijn huis in Capelle a/d IJssel, waar hij alleen woonde, overvallen.

Vlak daarna kwam een medewerkster van de Thuiszorg voor haar vaste bezoek aan de man. De overvaller vluchtte daarop, maar hij had in de korte tijd de 81-jarige man al zo zwaar mishandeld, dat hij ter plekke stierf.

Dader
Het is een getinte man is van 20 tot 30 jaar in donkere kleren en er is mogelijk nog iets opvallends met zijn gezicht. Meneer van Groningen heeft zich, toen hij werd aangevallen, nog proberen te verzetten. Bij die worsteling heeft hij de overvaller waarschijnlijk weten te verwonden in zijn gezicht.

Vlucht
Er is gezien dat de overvaller is weggerend via de 's Gravenweg richting de Kanaalweg. Hij leek toen iets bij zich te hebben, wat is nog niet bekend, maar misschien is dat meer mensen opgevallen.

Oproep
Wie is er in de ochtend van 9 april rond 09.30 uur getuige geweest van de overval op de 81-jarige Leendert van Groningen in zijn vrijstaande huis aan de Stationsbuurt in Capelle a/d IJssel?

- Wie heeft er voor de overval iets verdachts gezien rond het huis van het slachtoffer wat mogelijk met de overval te maken zou kunnen hebben?

- Wie (her)kent aan de hand van het signalement en mogelijk in combinatie met de verwondingen aan zijn gezicht de dader?

Reacties
Politie Rotterdam-Rijnmond: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)