Brandweer geeft vuurwerkles in groep 8

Nieuws Schiedam Brandweer geeft vuurwerkles in groep 8
thumbnail

Schiedam - Dit jaar geven Olof Waltman, wijkbrandweerman Schiedam, en Kees Spaans, Toezicht en Handhaving, vuurwerkvoorlichting in de groepen 8 van diverse basisscholen in Schiedam.Ze gaan zo veel mogelijk basisscholen af om te vertellen hoe je veilig om moet gaan met vuurwerk. Tijdens de les leren de kinderen hoe ze het verschil kunnen herkennen tussen legaal vuurwerk en illegaal vuurwerk en welke regels er gelden rondom het afsteken van vuurwerk. Ook worden ze geconfronteerd met wat de gevolgen kunnen zijn als het mis gaat!

Olof zegt hierover: "Vooral het filmpje over Rik die zijn leven in een knal compleet ziet veranderen, maakt veel indruk. Rik heeft drie vingers verloren door een blindganger, dat is vuurwerk dat niet is afgegaan. Erg gevaarlijk om op te pakken van straat en opnieuw aan te steken. Nooit doen dus!".

Kees voegt hier aan toe: "De kinderen moeten beseffen dat alle spullen die de gemeente aanbiedt in de openbare ruimte ook hun spullen zijn. Je plakt tenslotte ook geen rotje op je eigen mobiele telefoon toch?" We hopen dat de voorlichting zal resulteren in een gezellig oud en nieuw feest zonder schade en gewonde mensen.

Iemand die er ook zo over denkt, is Jolanda Osephius van Pearle Opticiens, zij heeft ervoor gezorgd dat de kinderen in de klassen die wij bezocht hebben allemaal persoonlijk een vuurwerkbril hebben gekregen. Zo draagt ondernemend Schiedam ook bij in de veiligheid van onze jonge burgers.