Jaarwisseling 2015-2016

Nieuws Vlaardingen / Schiedam Jaarwisseling 2015-2016
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam - Het jaar 2015 is bijna ten einde. De hulpdiensten zijn de hele dag al druk in de weer met de verschillende meldingen die ontstaan rondom het vuurwerk dat vandaag massaal werd afgestoken.

In dit verzamelitem plaatsen wij de artikelen rondom de jaarwisseling 2015-2016.

Opbouw vreugdevuur in volle gang

De opbouw van het vreugdevuur aan de Marathonweg is in volle gang. Vanavond om 0:00 uur zal de enorme stapel ontstoken worden. Een grote groep is al dagen bezig om de stapel zo hoog mogelijk te maken.

Bankstel uitgebrand door vuurwerk

In de Jozef Israelstraat in Vlaardingen is donderdagavond een bankstel uitgebrand. De brandweer bluste de brandende resten en kon daarna weer door naar het volgende buitenbrandje.

Kerstbomen in brand tegen snackbar

Donderdagavond werd de brandweer met spoed naar de Troelstralaan in Schiedam gestuurd voor een buitenbrand. Er stond tegen de gevel van een snackbar een kerstboom in brand. De brandweer had dat snel geblust en het pand verder afgekoeld zodat er geen branduitbreiding naar binnen zou ontstaan.

Wederom brand tegen gevel winkel

Donderdagavond is er aan de Parkweg in Schiedam ook brand onstaan tegen de pui van een winkelpand. Ook hier kwam de brandweer met spoed ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de winkel. De brand was snel geblust door de brandweer. Even hiervoor was een dergelijke situatie ontstaan bij een winkel aan de Troelstalaan.

Dure Mercedes gaat in vlammen op

Donderdagavond werd de brandweer met spoed naar de Amperestraat in Vlaardingen gestuurd voor een autobrand. Ter plaatse aangekomen stond de auto al volledig in brand, er was voor de brandweer geen redden meer aan. Het bleek te gaan om een dure Mercedes die tegen een bedrijfspand in brand stond. De brandweer heeft het vuur met twee stralen hoge druk geblust.

Plastic container volledig uitgebrand

Op het Emaus in Vlaardingen heeft een plastic container in brand gestaan. Met behulp van schuim kon de brand snel geblust worden.

Brand in kliko tegen school

Een kliko die tegen een school stond aan het Warmoezenierpad in Schiedam heeft tijdens oudejaarsavond in brand gestaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust.

Schuur tegen flat in brand

In de van Heuven Goedhartstraat in Schiedam is oudjaarsavond een schuur die onder een flat stond in brand gevlogen. Er waren korte tijd flinke vlammen zichtbaar. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en bluste de brand snel.

Auto brandt uit

Kort na middernacht is er op de Cairostraat in Rotterdam een auto in brand gevlogen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar kon niet meer voorkomen dat de auto uitbrandde.

Containerbrand geblust door brandweer

In de Louise de Colignylaan in Vlaardingen heeft een container in brand gestaan. De brandweer heeft de brand geblust.

Brand in buurthuis door kerstboom

Nieuwjaarsnacht werd de brandweer wederom naar de Willem Pijperstraat in Vlaardingen gestuurd voor een brandmelding. Ook deze keer ging het weer om een brandende kerstboom tegen het buurtcentrum aan. De brandweer heeft de brand geblust

Flinke brand op bouwterrein

De brandweer is nieuwjaarsnacht ter plaatse gestuurd voor een brand op een bouwterrein aan de Lissabonweg in Vlaardingen. De brandweer heeft het vuur in de bouwmaterialen snel onder controle weten te krijgen.

Brandweer blust resten vreugdevuur

Zoals elk jaar komt de brandweer op nieuwjaarsdag in de ochtend naar de Marathonweg in Vlaardingen om de resten van het grote vreugdevuur definitief uit te maken en te blussen. Om middernacht werd de grote stapel ontstoken. Tientallen mensen kwamen kijken naar het enorme vuur. De ochtend erna moet de boel ook weer opgeruimd worden. De brandweer hielp zoals altijd een handje om al het vuur er af te halen voordat de puinhopen weggehaald worden.