Politie houdt verdachte overval(len) aan

Nieuws Vlaardingen / Schiedam Politie houdt verdachte overval(len) aan
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam - Na uitgebreid onderzoek heeft de politie een 18-jarige Vlaardinger aangehouden op verdenking van het plegen van een overval.

De overval vond plaats op een maaltijdbezorger. De maaltijdbezorger werd op maandag 26 maart overvallen op de Kappeyne van de Coppellolaan in Schiedam, toen hij daar een bestelling kwam afleveren. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij geld en een mobiele telefoon afgeven.

Het regionale overvallenteam (RTO) verrichtte onderzoek naar deze zaak en kwam de verdachte snel op het spoor. Hij kon enkele dagen na de overval worden aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is door de raadkamer van de Rotterdamse Rechtbank op 11 april met 30 dagen verlengd. De 18-jarige Vlaardinger wordt inmiddels in verband gebracht met nog twee overvallen op maaltijdbezorgers, waaronder op de Petuniastraat in Vlaardingen. Ook onderzoekt het team zijn aandeel in het voorbereiden van een overval op een supermarkt. Voor deze voorbereidingshandelingen werden tevens twee verdachten aangehouden. Zij zijn begin april heengezonden in afwachting van het onderzoek. Het onderzoek wordt voortgezet.