Dodelijk slachtoffer bij ongeval

Nieuws Schiedam Dodelijk slachtoffer bij ongeval
thumbnail

Schiedam - Bij een ernstig ongeval op de Mozartlaan in Schiedam is zaterdag rond 01:00 uur een dodelijk slachtoffer gevallen.

Op het kruispunt van de Mozartlaan met het Bachplein kwamen twee auto's met hoge snelheid met elkaar in botsing. Een van de auto's kwam pas een groot stuk verderop tot stilstand. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd, onder andere 3 ambulances, het MMT en de brandweer.

Een van de bestuurders was zo ernstig gewond dat hij ter plekke gereanimeerd moest worden. Hij is later al reanimerend naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de 55-jarige man uit Capelle a/d IJssel even later alsnog overleden aan zijn verwondingen. De bestuurder van de andere auto, een 22-jarige Schiedammer, zou volgens getuigen met hoge snelheid door rood zijn gereden. Ook had hij geen geldig rijbewijs en vermoed de politie dat hij onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden door de politie op verdenking van dood door schuld.

De VOA brengt het ongeval in kaart. De kruising was lange tijd ruim afgesloten vanwege de ravage; overal lagen brokstukken van de auto's.