Hijskraan brandweer Haaglanden assisteert bij afhijsing

Nieuws Rotterdam Hijskraan brandweer Haaglanden assisteert bij afhijsing
thumbnail

Rotterdam - Vanuit een woning aan de Gordelweg in Rotterdam moest maandagavond een man overgebracht worden naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit en een hoogwerker; de normale inzet bij het assisteren van de ambulancedienst.De patiënt bleek echter op een lastig bereikbare locatie te zijn in het huis, waar de hoogwerker van de brandweer niet bij kon komen. Omdat de man vanwege de medische situatie horizontaal moest blijven moest een andere oplossing bedacht worden.

De oplossing werd gevonden in de grote hijskraan van de brandweer Den Haag. De brandweer Rotterdam beschikt niet over een dergelijke kraan. De grote kraan kwam met spoed ter plaatse om over het huis te reiken en via de achterzijde de man horizontaal in de calamiteitenbak te krijgen.

Om deze operatie op hoogte veilig te later verlopen werd ook het hoogtereddingsteam vanuit de Europoort in Rotterdam ingeschakeld. Ook zij kwamen met spoed ter plaatse. Dit team is gespecialiseerd in werken op grote hoogte en op moeilijk bereikbare plaatsen.

Al met al nam de operatie zo'n 2 uur in beslag. In die tijd was ook de Gordelweg in beide richtingen volledig afgesloten tussen het Viaduct Rozenlaan en de Straatweg. De man is later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.