Overvallers getoond op digitale schermen

Nieuws Rotterdam Overvallers getoond op digitale schermen
thumbnail

Rotterdam - Politie, justitie en gemeente gaan gebruik maken van digitale schermen om zo winkelend publiek te betrekken bij de aanpak van overvallen.

Tot vrijdag krijgen de eerste tien overvallers die getoond gaan worden de tijd om zich te melden. Daarna zijn ze te zien op de schermen bij de Beurstraverse en schermen in diverse supermarkten. De beelden die getoond worden zijn van overvallen die al enige tijd geleden plaatsvonden. Tot nu toe zijn deze zaken niet opgelost.
Slachtoffers: Een overval duurt vaak maar een paar minuten. Voor de overvaller lijkt de overval voorbij op het moment dat hij naar buiten stapt. Voor de slachtoffers begint het dan pas. Zij moeten leven met de fysieke pijn van een mishandeling of met de angst dat iedere klant die binnenkomt een potentiële overvaller is. Toch moeten de slachtoffers verder. Om verder te kunnen is het belangrijk dat de persoon die hen dit aangedaan heeft, gestraft wordt voor zijn daad. De politie doet er dan ook alles aan om de identiteit van overvallers zo snel mogelijk te achterhalen en ze aan te houden. Na een overval wordt er een grondig onderzoek ingesteld.
Er wordt gesproken met getuigen, camerabeelden worden uitgekeken en de kenmerken van de dader worden zo breed mogelijk verspreid. Via onder andere flyers/posters, televisieprogramma’s en www.depolitiezoekt.nl wordt geprobeerd om in aanraking te komen met personen die meer informatie over de dader(s) hebben.
Digitale schermen: Door het gebruik van de digitale schermen op diverse locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond wordt winkelend publiek de mogelijkheid geboden om mee te kijken naar de verdachten. Wellicht heeft zij cruciale informatie die kan leiden tot de aanhouding van de dader. De foto’s van de verdachten worden vanaf dinsdag getoond op websites. Zij krijgen dan een aantal dagen de tijd om zich te melden op een politiebureau. Doen ze dit niet dan kunnen ze hun foto’s verwachten op de metersgrote schermen bij de Beurstraverse en op schermen in supermarkten in de regio Rotterdam-Rijnmond. De eerste foto’s die op de schermen komen als de verdachten zich niet melden, staan vanaf dinsdag 24 april op www.politie-rotterdam-rijnmond.nl en www.rijnmondveilig.nl .