Brandweer rukt uit tijdens paasstorm

Nieuws Regio Brandweer rukt uit tijdens paasstorm
thumbnail

Regio - 2e paasdag is de brandweer meerdere malen uitgerukt voor stormschade meldingen in de Regio.

Hieronder een overzicht wat er gebeurd is deze dag

Boom valt op schuurtjes en schuttingen

Maandagmorgen werd de brandweer verzocht aan de Graswinckwelstraat in Rotterdam alwaar een boom dreigde om te vallen. Terwijl de brandweer aan het kijken was of de hoogwerker er opgesteld kon worden om de top er uit te zagen waaide de boom om. De boom kwam op wat schuttingen en schuurtje terecht. Met een handzaag werd de top die op de schuurtjes lag verwijderd waarna de doorgang van de steeg vrij gemaakt kon worden. De schade aan de schuurtje is op het eerste oog klein, wat dakgoten konden de druk niet aan.

Zonnescherm waait los door harde wind

Maandagmiddag 2e paasdag is er op de Louise de Colignylaan een zonnescherm losgeraakt door de harde wind. De brandweer werd ter plaatse gevraagd met een hoogwerker om het zonnescherm wat naar beneden dreigde te vallen te verwijderen. Ter plaatse heeft de brandweer vanaf het balkon het zonnescherm vast gezet met een aantal bundel bandjes en ducktape. Hierna kon de brandweer door naar de volgende melding. De hoogwerker hoefde bij deze klus niet ingezet te worden.

Groot stuk dakgoot waait los

Maandagmiddag belde een bewoner van de Parallelweg in Vlaardingen met 112 omdat een groot stuk dakgoot van de flat los gewaaid was. Een stuk van de dakgoot was afgebroken en bungelde vanaf de vierde verdieping naar beneden. Vanuit de hoogwerker werd het stuk met een ijzerzaag in stukken gezaagd en naar beneden vervoerd. De andere uiteinden werden door de brandweer vastgespijkerd zodat deze niet meer los konden komen. De Parallelweg was in een richting gestremd door de inzet van de hulpverleningsvoertuigen, ook de stoep was afgezet en de omwonenden mochten niet op hun balkon kijken.

Brandweer plaats loshangende dakpannen terug

De brandweer werd maandagmiddag rond kwart over drie ter plaatse gevraagd aan de Henriette Roland Holststraat. De dakpannen van een woning waren door de harde wind losgekomen. De brandweer heeft via het dakraam twee dakpannen weer vast gelegd op het dak. Hierna konden zij door naar de volgende melding.

Zonnescherm los door harde wind

Maandagmiddag is de brandweer naar de Fazantlaan in Vlaardingen gestuurd voor een loshangend zonnescherm op de 3e etage. De brandweer heeft via het balkon het zonnescherm vastgebonden. Hierna kon de brandweer weer inzetbaar en retour naar de kazerne.

Boeibord los door harde wind

Maandagmiddag is op de Van Marumstraat in Schiedam een boeibord van het dak naar beneden gevallen door de harde wind. Na controle bleek nog een deel los te zitten. De brandweer is vervolgens het dak opgegaan om de resterende delen te controleren en eventueel te verwijderen.