Brandweer start campagne: Geef hulpdiensten de ruimte

Nieuws Schiedam / Vlaardingen Brandweer start campagne: Geef hulpdiensten de ruimte
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen - Dinsdag is de brandweer Rotterdam-Rijnmond gestart met de campagne "Geef hulpdiensten de ruimte". Omdat het van groot belang is dat de hulpdiensten ergens snel ter plekke moeten kunnen zijn, moeten de wegen daar naar toe vrij zijn.In Schiedam gingen wijkbrandweerman Olof Waltman en de Schiedamse wijktoezichthouders Leon Verzijden en Herman Kriek mee met de tankautospuit van de brandweer om in de diverse wijken te kijken hoe het stond met het parkeren en de bereikbaarheid van straten.

In diverse straten stonden auto's half op de weg, op de stoep of op de weg geparkeerd. Hierdoor kon het grote blusvoertuig van de brandweer er soms lastig en soms helemaal niet meer door.

Er werden flyers onder de ruitenwissers gedaan van de foutparkeerders om aandacht te vragen voor het vrijhouden van de wegen zodat hulpdiensten ergens snel ter plaatse kunnen komen in geval van een calamiteit.

Tegelijkertijd ging ook de brandweer Vlaardingen op pad om de wijken te bekijken en te controleren. In de hele regio zal aandacht gevraagd gaan worden voor situaties waar hulpdienstvoertuigen gehinderd worden door foutparkeerders.

De brandweer gaat de komende weken vaker op pad in de wijken om te controleren.