A20 dicht na motor ongeval

Nieuws Maasland A20 dicht na motor ongeval
thumbnail

Maasland - Hulpdiensten en de traumahelikopter uit Rotterdam kregen donderdagochtend even na 6.30 de melding van een ernstig ongeluk op de A20,waarbij een motorrijder zwaar gewond was geraakt.

Volgens ooggetuigen op de snelweg kwam de motor vanaf de oprit A20 bij Maassluis de snelweg oprijden met een flinke vaart. Kennelijk onderschatte de motorrijder de kracht van zijn motor want het achterwiel begon te slingeren waarop hij de macht over het stuur verloor en tegen de vangrails in de middenberm klapte.

De schuifpartij met de motor eindigde bijna 100 meter verderop, maar het verkeer wist op tijd af te remmen om erger te voorkomen. De traumahelikopter is op de brug op de A20 geland, waardoor ook het verkeer aan de andere kant even werd stilgelegd.

Het MMT is geruime tijd bezig geweest met het behandelen van de patiënt. De snelweg richting Rotterdam was afgezet voor verkeer wat via de op en afritten van Maassluis werd omgeleid. Nadat de traumahelikopter was opgestegen is de ambulance met de motorrijder en onder begeleiding van de trauma-arts, onder A1 naar het ziekenhuis gereden. Vrij snel daarna is ook de snelweg weer vrijgegeven voor het verkeer. Dat kwam goed uit want er was intussen een file ontstaan tot aan Coldenhoven.

Foto's: Westlanders.nu