Diverse voertuigen in beslag genomen bij controle

Nieuws Schiedam Diverse voertuigen in beslag genomen bij controle
thumbnail

Schiedam - Donderdagmiddag en -avond heeft een grootscheepse controle plaats gevonden op de Laan van Bol'Es in Schiedam.

Het verkeer vanuit Vlaardingen richting Schiedam en andersom kreeg een steekproef controle. In samenwerking met de belastingdienst, het team Toezicht & Handhaving, de RET, Woonplus en Stroomopwaarts had de politie ter hoogte van het winkelcentrum een gebied afgesloten waar voertuigen en personen gecontroleerd werden.

Gekeken werd bijvoorbeeld naar openstaande boetes, mogelijke belastingschulden en andere strafbare feiten. Diverse personen zijn preventief gefouilleerd.

Op het winkelplein deelde het team Toezicht en Handhaving folders uit. Op het naastgelegen parkeerterrein werden de voertuigen aan een uitgebreide inspectie onderworpen.

De politie nam een auto in beslag (Porsche Cayenne) waarin voor 38.000 euro aan contanten werd aangetroffen. De bestuurder is aangehouden op verdenking van witwassen.
Bij de actie werd in totaal zo'n 10 kilo verdovende middelen gevonden.

De belastingdienst legde beslag op acht auto's wegens belastingschulden. Zes andere bestuurders kregen een laatste waarschuwing om binnen een vastgestelde termijn alsnog een schuld te voldoen.
Er kon direct zo'n 13.000 euro aan achterstallige betalingen worden geïnt.

Verder werden meerdere boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen en zijn 246 huisbezoeken afgelegd.

Tijdens de controle vluchtte een auto, waardoor een achtervolging ontstond richting Vlaardingen. Ter hoogte van de Korhoenlaan verloor de bestuurder de macht over het stuur, waardoor hij tegen een boom aan botste.

Een zeer jonge verkeersdeelnemer wilde graag gecontroleerd worden. Hij blies een "P-tje" van prima, en mocht zijn weg uiteindelijk vervolgen.

De actie heeft uiteindelijk tot 21:00 uur geduurd.