Invallen om grote coketransporten

Nieuws Schiedam/Rotterdam Invallen om grote coketransporten
thumbnail

Schiedam/Rotterdam - De politie heeft in de regio Rotterdam een inval gedaan bij een transportbedrijf dat op grote schaal cocaïne zou hebben ingevoerd.

Twee mannen van 28 en 36 zijn opgepakt; zij zouden de drugstransporten hebben georganiseerd. In totaal waren op zeven locaties invallen: in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Rhoon. Elf vrachtwagens van het transportbedrijf aan de van Heekstraat in Schiedam zijn in beslag genomen. De politie kwam het bedrijf vorig jaar september op het spoor, via een Engelsman die werd verdacht van grootschalige drugsimport. De man had contact met Nederlanders en zo kwam de transportonderneming in beeld. Bij een eerdere politie-actie tegen het bedrijf werd al 500 kilo cocaïne gevonden in een oplegger met een dubbele bodem. Naar aanleiding van die vondst werden toen negen mensen opgepakt.

Bij de acties, vanochtend vroeg, waren ruim tachtig agenten betrokken. Ook een eenheid van de Koninklijke Landmacht deed mee. Die is gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen ruimtes.