Twee gewonden bij grote brand in flat

Nieuws Rotterdam Twee gewonden bij grote brand in flat
thumbnail

Rotterdam - Bij een uitslaande brand in een flat aan de Favrestraat in Rotterdam is zondagmiddag een 50-jarige vrouw zwaar gewond geraakt.

De woning bevond zich op de negende verdieping van de flat. Brandweer, ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De brandweer schaalde vrij snel op naar grote brand aangezien de vlammen aan zowel de voorzijde als achterzijde van de woning naar buiten kwamen. De bewoonster is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis met brandwonden.

In de woning waren vier honden aanwezig. De dierenambulance ontfermde zich over de dieren. Een hond heeft het uiteindelijk niet overleefd. Een andere hond heeft tijdelijk een zuurstofmasker van de brandweer op gekregen.

Vrij snel is een 24-jarige verdachte aangehouden in verband met de brand. Hij heeft tijdens de brand veel rook binnen gekregen en is door het medisch personeel nagekeken. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte rol van deze man is geweest. Mogelijk zouden problemen in de relationele sfeer de aanleiding van de brand zijn geweest.

Een aantal omliggende woningen zijn tijdelijk ontruimd geweest. Inmiddels kunnen alle bewoners weer terug naar hun huis.