Mogelijk terreurdreiging Rotterdam airport

Nieuws Rotterdam Mogelijk terreurdreiging Rotterdam airport
thumbnail

Rotterdam - Op Rotterdam The Hague Airport is de marechaussee momenteel met een uitgebreid terreuronderzoek bezig.

De actie volgt op een bij de politie binnengekomen anonieme melding die wijst op een mogelijke dreiging op Rotterdam The Hague Airport.

Op de toegangswegen worden sinds 12:30 extra controles uitgevoerd en worden auto's gecontroleerd. Zwaarbewapende marechaussees staan op de toegangsweg waar ze met hun auto's een wegversmalling hebben gemaakt.

Zoals gebruikelijk vindt tussen de burgemeester van Rotterdam, Hoofdofficier van Justitie en de Politiechef nader overleg plaats over de te nemen maatregelen. Zij staan in nauw contact met Koninklijke Marechaussee. Op het vliegveld zijn vandaag een aantal extra zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen genomen.

Het vliegverkeer ondervind geen hinder van deze inzet.

Update:

In het onderzoek naar de melding van een mogelijke dreiging op Rotterdam The Hague Airport heeft de politie in Rotterdam op donderdagavond 17 november een ongewenst vreemdeling met een openstaande straf aangehouden. De Koninklijke Marechaussee meldt dat het gaat om een verwarde 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die eerder valse meldingen heeft gedaan bij de politie.
De politie vermoedt dat de man betrokken is bij de melding die voor politie en Koninklijke Marechaussee aanleiding was om op en rond de luchthaven extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Hij wordt hierover gehoord, omdat hij mogelijk over belangrijke informatie kan beschikken. Politie en Koninklijke Marechaussee hebben de maatregelen op en rond de luchthaven herzien.