Burgemeester onthult bord nieuwe Whatsapp-groep

Nieuws Schiedam Burgemeester onthult bord nieuwe Whatsapp-groep
thumbnail

Schiedam - In steeds meer Schiedamse buurten zijn Whatsapp-groepen actief. Via deze berichtendienst brengen mensen elkaar snel op de hoogte als ze iets verdachts in hun omgeving zien. Inmiddels zijn er al 28 groepen actief en het aantal neemt nog steeds toe.Verschillende buurtpreventieteams hebben Whatsapp-groepen opgericht en gevraagd of team Toezicht & Handhaving van de gemeente wil meekijken met de meldingen. Zo is Toezicht & Handhaving snel op de hoogte van verdachte situaties. Andersom blijkt het ook voor te komen dat uit een Whatsapp-groep een nieuw buurtpreventieteam ontstaat.

Een van de nieuwste Whatsapp-groepen is onlangs van start gegaan op de Odinholm in Sveaparken. In korte tijd hebben zo'n 80 mensen zich aangesloten. Daarom heeft burgemeester Lamers vanavond een bord onthuld, waarmee zichtbaar is dat er een Whatsapp-groep actief is.

Toezicht & Handhaving is aangesloten op een groot aantal Schiedamse Whatsapp-groepen en geeft ondersteuning aan die groepen en helpt bij het opzetten van nieuwe groepen. Als in een groep melding wordt gemaakt van een verdachte situatie, kunnen toezichthouders ter plaatse gaan kijken. Er zijn al voorbeelden waarbij verdachte personen staande zijn gehouden, waardoor mogelijk pogingen tot inbraak zijn voorkomen. Ook zijn op deze manier al fietsendieven gepakt.