Jaarwisseling 2016 - 2017

Nieuws Schiedam / Vlaardingen / Rotterdam Jaarwisseling 2016 - 2017
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen / Rotterdam - De hulpdiensten zijn de hele dag druk bezig geweest om alle meldingen omtrent de jaarwisseling af te handelen. De brandweer heeft tientallen meldingen van branden gekregen.

In dit verzamelitem staan de artikelen met foto's rondom de jaarwisseling 2016-2017 met name in Schiedam / Vlaardingen.

19 ruiten gesneuveld door vuurwerkbom

Oudejaarsdag kort na middernacht is er op de Hoogstraat in Vlaardingen een vuurwerkbom afgestoken. Ongeveer 19 ruiten zijn door de vuurwerkbom gesneuveld. Omwonenden zijn begonnen de straat schoon te vegen terwijl de politie de schade opnam. De politie is direct op zoek gegaan naar de dader(s). In de loop van de nacht is een 36-jarige man aangehouden. Hij is voor verhoor over gebracht naar het politiebureau.

Forse brand in parkeergarage sportpark A4

Vanmiddag is er brand uitgebroken in de parkeergarage van het sportcomplex Willem Alexander aan de Zoomweg in Schiedam. Grote zwarte rookwolken trokken over de naastgelegen wijk. In de garage lag bouwmateriaal opgeslagen. Hoe dit in brand is geraakt is nog niet bekend. Volgens de voorzitter van het sportcomplex waren de hekken afgesloten. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Opbouw vreugdevuur bijna afgerond

Het enorme vreugdevuur aan de Marathonweg in Vlaardingen is bijna klaar. Vanmiddag was de grootte van de bijna 20 meter hoge stapel goed te zien. Vanavond om middernacht wordt het vreugdevuur ontstoken. Ernaast lag een klein vuurtje voor de kinderen; die zo hun eigen stapel hadden.

Brand in huisje voor de jeugd

In een huisje aan de Olmendreef in Vlaardingen heeft zaterdag brand gewoed. Het huisje wordt als hangplek gebruikt door de jeugd. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had de brand snel geblust. Er kwam korte tijd flink wat rook bij vrij.

Brand onder motorkap van auto

Zaterdagavond werd de brandweer met spoed naar de Bleekstraat in Vlaardingen gestuurd voor een autobrand. Ter plaatse bleek er brand te zijn onder de motorkap. De schade aan de auto is fors. De brandweer had het vuur snel geblust.

Forse brand in auto

Een auto in een Snauwstraat is zaterdagavond compleet uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De brandweer is enige tijd bezig geweest om de brand te blussen.

Gigantisch vreugdevuur ontstoken

Om middernacht is het grote vreugdevuur aan de Marathonweg in Vlaardingen ontstoken. Normaal zie je de enorme vuurzee al op grote afstand, maar vanwege de mist doemde de brandende toren deze jaarwisseling pas als laatste op. Eenmaal dichtbij was het vuur niet meer te missen. Mensen in de buurt die kwamen kijken bleven ook op een bepaalde afstand staan vanwege de enorme hitte. Het vreugdevuur heeft nog uren gebrand.

Pallets in kerstbomen in brand op schoolplein

De brandweer werd kort na middernacht met spoed naar de Iepenlaan in Schiedam gestuurd voor een brand op een schoolplein. Op het plein stonden enkele pallets en kerstbomen in de brand. De brandweer had het vuur snel geblust waarna zij weer met vervolg konden.

Geparkeerde auto in brand

Een geparkeerde auto aan de Fabristraat in Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag deels uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat de auto compleet uitbrandde, maar de schade is groot. Na enige tijd blussen kon de brandweerploeg weer door naar de volgende melding.

Smart in brand gestoken

Een Smart die geparkeerd stond aan de Spangesekade in Rotterdam is tijdens de jaarwisseling in brand gestoken. Er bleef niet veel meer over van de auto. De brandweer kon voorkomen dat meerdere auto's er naast ook in vlammen op gingen.

Uitslaande brand in leegstaande boerderij

Rond 2:50 in de nieuwjaarsochtend is de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Hogedijk in Pernis.
Er werd al vrij snel opgeschaald naar middelbrand. Vanaf de snelweg waren de vlammen al waar te nemen. Het pand is volledig uitgebrand. Het dak is ingestort en ook van de rest van de boerderij is weinig meer te redden. Het verkeer op de A15 heeft desondanks geen last gehad van de rook.

Auto gaat in vlammen op

Aan het Mendelssohnplein in Vlaardingen is de nieuwjaarsnacht voor de eigenaar van een Audi slecht begonnen. Door nog onbekende oorzaak is vanaf de voorzijde van de auto brand uitgebroken. De auto is grotendeels uitgebrand.