Kades onder water door hoge waterstand

Nieuws Schiedam / Vlaardingen Kades onder water door hoge waterstand
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen - Vrijdagmiddag zijn de kades in o.a. Vlaardingen en Schiedam weer onder water komen te staan door de hoge waterstand. Er was enige tijd sprake dat ook de Maeslantkering bij Hoek van Holland zou sluiten.

Deze sluit automatisch als er een waterhoogte van +3 meter t.o.v. het NAP wordt voorspeld. Dit was tijdelijk verlaagd naar +2.60 meter boven NAP om de systemen goed te testen. De voorspelling kwam enkele dagen van tevoren ruim boven de +2.60 meter, maar vrijdagochtend bleek dat die waterstand niet gehaald zou worden. De Maeslantkering is dan ook niet gesloten.

De waterstand was wel hoog genoeg om voor overlast te zorgen op de Schiedamse en Vlaardingse kades. Hoewel niet iedereen het ervaarde als overlast (enkele kinderen en een postbode reden gewoon door het hoge water heen naar de andere kant en weer terug) hadden toch enkele woningen en het Chinese restaurant in Vlaardingen hinder van het water. Zandzakken werden voor de deur gelegd om het water buiten te houden. De kades waren ruim van tevoren afgesloten zodat er geen geparkeerde auto's meer stonden.