40 woningen ontruimd na brand en gaslek

Nieuws Vlaardingen 40 woningen ontruimd na brand en gaslek
thumbnail

Vlaardingen - Aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Vlaardingen-West is zondagmiddag brand uitgebroken in de kelder van een complex. Er kwam al snel veel rook vrij.

De brandweer schaalde naar aankomst op naar Middelbrand.. Na enige tijd was de brand geblust. Daarna werden er nog metingen verricht in het complex, waarna vervolgens de explosiemeter alarm gaf; er werd een zeer hoge concentratie gas gemeten.

Ergens in het gebouw was een gasleiding kapot geraakt, maar de bron kon niet gevonden worden. Hierop werd besloten op te schalen naar GRIP 1 en alle 40 woningen te ontruimen. Zo'n 35 bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen pand van het Rode Kruis. Later kwam ook de burgemeester van Vlaardingen nog langs.

Stedin heeft er voor gezorgd dat de gasleiding werd afgesloten, zodat begonnen kon worden met het ventileren van het gebouw. Nadat de waardes laag genoeg waren om veilig te werken zijn de medewerkers van Stedin het pand in gegaan, op zoek naar het lek. De bewoners konden rond 23:00 uur weer terug naar hun woningen.