Grote brand in bedrijfspand

Nieuws Schiedam Grote brand in bedrijfspand
thumbnail

Schiedam - In een bedrijfspand aan de Ringersstraat in Schiedam is dinsdagochtend brand uitgebroken. Rond half kwart voor elf werden de eerste wagens gealarmeerd voor een gebouwbrand.

Bij aankomst bleek een bedrijfspand van binnen in brand te staan. Al snel kwamen de vlammen door het dak heen. Korte tijd later werd er opgeschaald naar Grote Brand, en werden er meer bluswagens ter plaatse gestuurd. Volgens de politie wilden enkele personeelsleden het pand niet verlaten. Met enige dwang kon toch iedereen geëvacueerd worden.

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Onder andere het grootwatertransport werd ingezet. Deze wagen heeft 1km aan watertransportslangen bij zich om water van grote afstand en in grote hoeveelheden aan te voeren. Met een hoogwerker en een ladderwagen werd de brand ook van bovenaf bestreden.

Omdat het vuur zich voornamelijk in de muren bevond, werd ook het Cobra-systeem ingezet. Dit specialistische blusmiddel heeft zo'n krachtige waterstraal dat deze door de muren, en zelfs door beton heen, kan blussen. Hierdoor kan een brand tussen muren sneller geblust worden, zonder de volledige muur te hoeven slopen.

Rond half één werd het sein "brand meester" gegeven; iets meer dan anderhalf uur na het uitbreken van de brand was deze onder controle.