Ombouw knooppunt Vijfsluizen begonnen

Nieuws Vlaardingen / Schiedam Ombouw knooppunt Vijfsluizen begonnen
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam - De ombouw van knooppunt Vijfsluizen is vrijdagavond begonnen. Rond 21:00 uur werden alle verkeerslichten uitgeschakeld en namen verkeersregelaars het stuk tussen Vlaardingen en Schiedam over.Het verkeer moet dit weekend tijdelijk in beide richtingen over 1 rijstrook. Tot en met maandag wordt er gewerkt aan tijdelijke rijstroken zodat het verkeer richting Vlaardingen over de oude busbaan en het oude fietspad komt te rijden. Een groot deel van die tijdelijke rijstroken liggen er al, maar er staan nog verkeerslichten en lantaarnpalen op de nieuwe rijstroken van de oude situatie.

Het verkeer richting Schiedam blijft in deze fase op de huidige rijstroken rijden. Aan het middenstuk, voorheen de rijstroken van Schiedam naar Vlaardingen, wordt als eerste gewerkt om die om te bouwen naar de nieuw situatie.

De (brom)fietsers moeten ook weer gebruik maken van het fietspad aan de zuidzijde. Het fietspad aan de noordzijde, tussen de rijstroken in, is vanavond definitief afgesloten en zal verdwijnen.

Dit weekend zijn ook de afritten van de A4, zowel vanuit de Beneluxtunnel als vanuit knooppunt Kethelplein afgesloten. Men kan wel de A4 oprijden vanuit Vijfsluizen. De Mr. L.A. Kesperweg vanaf de Van Hogendorplaan richting Vijfsluizen is dit weekend ook afgesloten voor autoverkeer.